In ontwikkeling

De Dankbaarheid

De nieuwe entree van het stadscentrum Zevenbergen

Op de plek van de voormalige suikerfabriek De Dankbaarheid woon je straks heerlijk comfortabel op een steenworp afstand van het centrum. De 28 appartementen en penthouses die in dit plan worden gerealiseerd, bieden je een heerlijk uitzicht op het water en op de groene binnentuin.

Markant pand aan de kade

De Dankbaarheid vormt de schakel tussen vroeger en nu! Het nieuwe appartementengebouw aan de kade markeert de toekomstige entree tot het stadscentrum. De architectuur is net zo imposant en functioneel als de industriële bouwstijl van de voormalige suikerfabriek. De historie van de plek en de markante havencomplexen van weleer vormen de basis voor het ontwerp: een eenduidig, alzijdig gebouw met een stevige bakstenen plint en daarboven een hoger volume in baksteen, met functionele uitkragende balkons, enkele erkers en een uitbouw.

Gevels

De gevels van De Dankbaarheid bestaan uit rood-bruine baksteen. Een structuur die wordt ingevuld met terug liggend metselwerk, grote en minder grote vensters of inpandige terrassen. De grote slanke kozijnen met onderverdeling sluiten aan op deze fabrieksarchitectuur. Daarnaast zorgen ze voor extra veel lichtinval in huis. In meerdere ruimten van de appartementen, onder meer in de slaapkamers, zijn Franse balkons toegevoegd met deuren die volledig open kunnen.

Groen genieten

Een uitsnede aan de binnenzijde van het gebouw creëert licht, lucht én ruimte voor een mooie binnentuin. Ook aan deze zijde heb je dus, vanuit bijna alle appartementen, een prachtig uitzicht en wel op het groen! Vanaf de derde woonlaag kijk je ook nog eens uit over het groene dak. Aan de balustrade zijn bakken met verticale begroeiing aangebracht. Al dat levende groen bij elkaar zorgt voor verkoeling in hete periodes en trekt bijen en vlinders aan, wat zorgt voor een rijke flora en fauna. De beplanting is afgestemd op de historie van de plek, waardoor het thema ‘suiker’ terugkomt.

Planning

Alle appartementen in De Dankbaarheid zijn verkocht. Wij maken ons gereed voor de uitvoering.

Doorpraten?

Neem contact op met
Stijn van Raak
:
06 57 25 97 00