Onze projecten

Middelburg wordt duurzame wijk rijker: bouw Rittenburg3 fase 2 van start

Ontspanning

Start bouw Rittenburg3 - fase 2

Start bouw Rittenburg3 - fase 2

Veiligheid

Start bouw Rittenburg3 - fase 2

Luchtkwaliteit

Start bouw Rittenburg3 - fase 2

Start bouw Rittenburg3 - fase 2

Start bouw Rittenburg3 - fase 2

Ontmoeting

Start bouw Rittenburg3 - fase 2

Start bouw Rittenburg3 - fase 2

Start bouw Rittenburg3 - fase 2

Veel blije gezichten op de bouwplaats van Rittenburg3 in Middelburg afgelopen vrijdagmiddag. Wethouder Jeroen Louws gaf voor genodigden, waaronder kopers en de gemeente, het startschot en sloeg symbolisch een feestelijke paal van de eerste 26 koopwoningen in fase 2 de grond in. Met dit startschot gaat de bouw na voorbereidende werkzaamheden nu officieel van start. Lars Paantjens, directeur van Vrolijk Leven B.V., ontwikkelaar van duurzame projecten en Wethouder Jeroen Louws feliciteerden de kopers met de bouw van hun woningen. De kopers kregen deze middag de kans om hun nieuwe buren te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje.

Bijdrage aan leefbaarheid

De gemeente Middelburg bouwt samen met ontwikkelaar Vrolijk Leven B.V. en Bouwbedrijf Vrolijk B.V. uit Breda aan een duurzame toekomst waar iedereen zijn of haar plekje moet kunnen vinden. “Het project is volledig afgestemd op behoeften van de zogeheten begingebruiker, aldus Lars Paantjens van Vrolijk Leven. John en Marian zijn een van de gelukkige kopers die hier komen te wonen. Zij kochten in Rittenburg3 een semibungalow. ,,Het fijne van onze nieuwe woning is dat alles beneden is. De warmtepomp en de zonnepanelen maken ons minder afhankelijk van energieleveranciers. Boven hebben we een extra badkamer plus twee slaapkamers waarvan één mijn werkkamer wordt. Op de eerste verdieping kunnen vrienden blijven overnachten en ook onze studerende zoon kan hier blijven slapen als hij overkomt uit Rotterdam”, vertelt John. We zien dat de woningindeling afwijkt van de standaard en er goed nagedacht is over het gebruik.

Duurzaam en gevarieerd wonen

In Rittenburg3 tref je een wijk met veel ruimte en tegelijkertijd met een besloten karakter, waardoor je er met een veilig gevoel woont. Ook is er bij de ontwikkeling van Rittenburg3 gefocust op de integratie met de natuur, veel groen met veel gras, planten en wandelpaden langs de groene oever. Alle woningen in Rittenburg3 zijn volledig gasloos en energiezuinig.

Met een mix van eigentijdse en traditionele architectuur is Rittenburg3 het koppelstuk tussen architectuur van de voorgaande fases en de aangrenzende Stromenwijk. Rittenburg3 wordt met een gevarieerd aanbod gebouwd aan een gemeenschap van de toekomst: er verschijnen in totaal 102 woningen, verdeeld over 4 deelgebieden. De eerste fase met 20 huurwoningen in opdracht voor Woongoed, zijn inmiddels opgeleverd en bewoond. Fase 2 bestaat uit 12 twee-onder-een-kapwoningen en 14 semibungalows. Een groot aantal van deze woningen zijn verkocht, maar er zijn er nog een aantal beschikbaar. Fase 3 bestaat onder andere uit 14 rijwoningen en 6 twee-onder-een-kapwoningen. Naar verwachting start de verkoop van deze woningen eind maart. De laatste fase, fase 4, bestaat uit appartementen en is nog in ontwikkeling.

Meer informatie?

Bekijk hier de projectwebsite.

Doorpraten?

Neem contact op met
via

Meer nieuws